Nátha kezelése

A nátha kezelése a nátha tüneteinek enyhítését jelenti. A nátha kezelése leginkább a fájdalomcsillapító gyógyszerek szedését jelenti, amelyhez fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás társuljon.

A vírusok okozta nátha az esetek többségében két-három nap elteltével a tünetek enyhülése után elmúlik, a kezeléssel enyhíthetjük a tünetek okozta kellemetlenséget.

A legtöbb esetben nem alkalmaznak antivirális terápiát, azonban a fejfájás, hőemelkedés kínzó jellegének enyhítésére javasolt gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapítók szedése. Tartósan, a hozzászokás és függőség kialakulása miatt nem, de átmenetileg, alkalomszerűen alkalmazható orrspray használata. Kiemelt szerepet tölt be a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás, és a C-vitamin bevitele is elősegíti a beteg mihamarabbi felépülését.

Egyes esetekben előfordulhat, hogy ágynyugalom és tartós pihenés is javasolt a gyorsabb gyógyulás érdekében.

A nátha kezelési lehetőségeiről további információkat a megfázás kezelése című cikkünkben olvashat, míg a nátha otthoni kezeléséről pedig a nátha kezelés házilag című cikkünkben talál további részleteket.


close