Infralámpa, inhalálás, párásítás

Az infralámpa, inhalálás és párásítás segít enyhíteni a megfázás, influenza és arcüreggyulladás kellemetlen tüneteit. A legjobb eredmény együttes használattal érhető el.

Az alábbiakban az infralámpával, inhalálással és párásítással kapcsolatban olvashat hasznos gyakorlati tanácsokat.

Infralámpa

Az infrasugárzás meleget közvetít a testbe. A besugárzott meleg gyorsítja a vérkeringést az érintett területen. A gyorsabb vérkeringés több oxigént és tápanyagot szállít a kezelt területre, felgyorsítva a gyógyulást. Az infralámpa mellett használhatóak más kezelési módszerek is. Leggyakrabban fül-, orr – és torokproblémák kezelésére alkalmazzák.

Inhalálás

Az inhalálás hatásos módszer a fejfájás, arcüreggyulladás, légúti megbetegedések, hörghurut, influenza és megfázás kezelésére. Inhalálással csökkenthető az orrdugulás, mivel a forró gőz hatására felszakad a légutakat elzáró nyálka és váladék. Az inhalálás aromaterápiával kombinálva természetes úton enyhíti a megfázás kellemetlen tüneteit. Megfázásra használhatunk eukaliptusz-, borsmenta – vagy rozmaringolajat. Az inhalálás hagyományos módja, hogy egy tál forró víz fölé hajolva, a fejet törölközővel lefedve mélyeket kell lélegzni az orron keresztül körülbelül 15 percig. Ma már az elekromos inhalátor is számos helyen kapható.

Párásítás

A párásítás segít feloldani az orrdugulást. A párásító nedvességet juttat a levegőbe, és a párás levegő belégzése megnedvesíti az orrjáratokat, és az arcüreggyulladás során termelődő váladékot is higíthatja. Ezáltal könnyebbé válik a légzés, és gyorsabban eltávozik a váladék. Nagyon fontos a párásító rendszeres tisztítása, hogy ne kerülhessenek betegséget okozó anyagok a levegőbe.

A párásítók kétfélék lehetnek: melegpárásítók és hidegpárásítók. A különbség az, hogy a meleg párásító párásítás előtt felmelegíti a vizet. A melegpárásító tűzveszélyes eszköz, ezért a használati előírásokat be kell tartani. A meleg párásító továbbá égési sérüléseket okozhat, ezért gyermekek közelében csak felügyelet mellett alkalmazható.


close