Nátha, fejfájás

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor úr/Hölgy!

Náthás vagyok múlt hét péntek óta, azaz 7 napja. Köhögéssel kezdődött, orrom nem nagyon folyt 3-4 napig, hanem köhögtem, aztán a 4. nap óta nagyon folyik az orrom is. A köhögés pedig 7 napja, időnként jobban, időnként kevésbé, főleg száraz, de néha mintha szakadna fel valami.
Fejem, homlokrészen fáj, szintén 7 napja, néha visszafogja magát, de valamennyit mindegyik nap. Továbbá ezek mellé még hőemelkedésem is van 7 napja, nem egész nap, hanem többnyire délutánra megy fel, 37,2 illetve 37,5 körülire. Alapjáraton nekem 36 szokott lenni, vagy 36,2 körül.
Namost a problémám: mikor 5. napja kínlódtam a fenti tünetekkel elmentem az orvosomhoz. Ő megvizsgált, közölte, hogy torok negatív, illetve tüdő negatív, úgyhogy csak köhögésre írt valamit, hőemelkedésre nem szólt semmit. Azt mondta, hogy mivel a torok és tüdő negatív ez felsőlégúti fertőzés vagy megfázás jellegű. Szóval én úgy gondolom, mintha ő sem tudná.
Engem az aggaszt, hogyha nem fáj a homloktáji fejfájáson kívül semmim, se torok, semmi, pedig nagyon köhögök, akkor mi lehet gyulladásban, aminek gondolom a jele a hőemelkedés. Egyébként máskor úgy szokott nálam zajlani a megfázás, nátha, vagy torok fertőzés, hogy 1 napra belázasodok, aztán másnap jól vagyok, itt ez nem történt meg, arra vártam, hátha lázas leszek, és jobb lesz, de nem.
2012. 03. 08. | 20:48

Kedves Kérdező!
Mindenképpen javasolt pár nap pihenés. fogyasszon bőven folyadékot és párásítson otthonában. Inhaláljon és kerülje a szennyezett levegőjű helyeket. Alkohol- és dohányzási tilalom. Amennyiben nincs javulás legyen egy fül-orr-gégézseti szakvizsgálat.

Orvosszakértő 2012. 03. 12. | 19:13
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close