Folyamatos hőemelkedés

Orvos válaszol rovat
44 éves koromban, egy júniusi napon megáztam és megfáztam. Begyulladt a fülem, voltam orvosnál, kaptam rá gyógyszert és elmúlt. Folyamatosan éreztem a tüdőmet, mintha meg lennék fázva, voltam Farkasgyepűn a Tüdő intézetben, csináltak tüdőröntgent és átvilágítást is de nem találtak semmit.

Azon a nyáron naponta hőemelkedésem volt, akár 37,8 fokig is felment a testhőmérsékletem. Voltam a Honvéd kórházban, ott több röntgent és CT (tüdő-arckoponya) vizsgálatot is végeztek, de egyik sem mutatott ki semmit. Minden vérképem jó. Immun-vizsgálatot is végeztek, hepatitist is néztek, de minden negatív. Voltam endokrinológusnál ott sem találtak semmit. Idén voltam vastagbél és gyomortükrözésen, emelkedett a intraepitheliális lymphocyták száma, megközelíti, de nem éri el a Coeliakiára jellemző határértéket. Most diétázom és nem eszek liszt alapú termékeket – ettől jobb a közérzetem.

A hőemelkedésem, évek óta megvan, érdekes módon az őszi téli hónapokban ritkábban, viszont amint bejön a nagy meleg, visszatér. Észrevettem, hogy csekély megterelésre, de néha anélkül is felmegy 37.5 fokig. Érdekes módon a reggeli és az esti órákra elmúlik. Eddig sajnos nem tudtam olyan orvost találni, aki megnyugtató választ tudott volna adni, sokan szerintem el sem hitték.
2011. 05. 20. | 12:28

Kedves Kérdező!

A tartós hőemelkedésnek oka lehet, emiatt kellene keresnie egy olyan specialistát, aki a lázas állapotokban otthon van. Mindenképpen javaslom első körben, hogy vezessen egy naplót a testhőmérsékletéről, legalább 10 napon át, napi 8-10 alkalommal rögzítse időponthoz kötve a hőmérsékletét. Célszerű lenne még további góckutatásokat nézni, fogászat, fül-orr-gégész, valamint széklettenyésztés, féregpete vizsgálat. HIV tesztet sem ártana, sajnos a mai világban ez is egy fontos szempont. A coeliakia tesztet nem ártana megismételni, de ahhoz nem jó, ha diétázik, mert az eredmény nem lesz valós. Szérum immunglobulin szinteket is néztek?
Egyelőre ennyit tudtam kiokoskodni, kérdezzen, ha a továbbiakban is tudok segíteni.

Orvosszakértő 2011. 05. 23. | 23:05
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close