Góckutatás

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Több mint egy hónapja, december közepe óta tapasztalom, hogy magasabb a testhőmérsékletem. Általában 36-36,5 között szokott lenni a hőmérsékletem. Egyik reggel rázott a hideg és ellenőrzésképpen betettem a higanyos hőmérőt, amit 37,2 fokot mutatott, reggel fél hétkor. Estére felment 37,3-ra. Karácsonykor már felment 37,6-ra. Elmentem ünnepek után a H.orvoshoz, aki gyenge köhécselésemre felírt egy antibiotikumot, azt beszedvén, a délutáni hőmérsékletem még mindig 37,1-37,2 volt. Ez az állapot most is tart, tegnap és ma délután 37,4-ig ment fel a hőmérő. Közben érdekes bélhangjaim is vannak, főleg éjszaka, néha enyhe baloldali hasi fájdalmam. A bélkorgás észlelése kb. azonos időbe esik a hőemelkedés tapasztalásával. Voltam belgyógyásznál is, aki nem reagált különösebben a testhőmérsékletemre, illetve a laboreredményemet is jónak találta, annak ellenére, hogy több csillag is volt rajta, alacsony hematokrit, alacsony trombocytaszám, alacsony hemoglobin, 2es vérsüllyedés, alacsony húgysav.
A szemem alatt lilás-fekete karikák vannak, ami nem szokott egyébként lenni, és eléggé fáradékony is vagyok.
Feka tesztet is végeztek, hála istennek negatív lett.
Édesanyámat műtötték rosszindulatú daganattal, éppen ebben az időszakban, amikor nálam jelentkeztek a problémák. Összefügghet a stresszel a hőmérséklet emelkedése, vagy nem is probléma ez, csak én felfújom?
Mindenesetre idegesít a megszokott állandó hőmérsékletemhez emelkedett jelenlegi testhőmérséklet. Nem tudom milyen kivizsgálás irányába kellene még elmennem?
Köszönöm a választ.
40 éves nő.
2011. 01. 22. | 16:34

Kedves Kérdező!
A “csillagos” értékeke nem mindig jelentkeznek, rosszat, csak annyit, hogy eltérő az Ön értéke a megadott határértékeknél, de sohasem eredményeket, hanem embert kezelünk. A 2es süllyedés egyébként egészséges, nem utal gyulladásra. A hőemelkedés hátterében általában góckutatást szoktunk javasolni, vizelet vizsgálatot, fogászati vizsgálatot, fül-orr-gégész vizsgálatot, bár azt gondolom, hogy a stressz is okozhatja a gondot. Mindenképpen a háziorvos ismételt felkeresését javaslom Önnek.

Orvosszakértő 2011. 01. 31. | 12:00
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close