Megmagyarázhatatlan hőemelkedés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Úr!

12 éves fiú gyermekemnek 2 hete megmagyarázhatatlan hőemelkedése van. Semmilyen egyéb tünete nincs, vérképe normális, csupán a makacs hőemelkedés áll fenn, ami 36,9 és 37,6 között hullámzik.
Jól emlékszem, hogy nekem hasonló korban ugyanez a problémám volt, ami miatt egy hónapot mulasztottam az iskolából. Még kórházi kivizsgáláson is átestem, de nem találtak magyarázatot. Végül magától elmúlt. Akkor a rezümé az volt, hogy valószínűleg a pubertás kori hormonális tevékenységgel függ össze a magasabb testhőmérséklet.
Kérdésem, hogy mennyiben tekinthetjük most kórosnak/egészségesnek a fent nevezett hőmérséklet intervallumot (36,9-37,6), milyen életvitelt javasol (pihentetés, fizikai megterhelés kerülése, stb.), illetve, indokoltnak lát-e alaposabb kivizsgálást, és azt milyen irányban kezdjük el.
2011. 11. 02. | 11:49

Kedves Kérdező!
A góckutatás mindenképpen indokolt. Legyen egy fül-orr-gégészeti, fogászati vizsgálat és vizeletvizsgálat. Amennyiben ezek nem igazolnak eltérést, vezessenek naplót a testhőmérsékletről és keressenek fel immunológiai szakrendelést nagyobb centrumban. Az életvitelben ne legyen változás, a napi rendszeres mozgás végezhető.

Orvosszakértő 2011. 11. 03. | 09:51
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close