Torokfájás, trópusi fertőzések

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
Az elmúlt egy évben 6-8 hetente „visszatérnek” ugyanazok a tünetek. Első nap a torkom kezd kicsit fájni és el kezdem érezni, hogy lassan lázas leszek. Attól függően hogy mennyire tudom kialudni magam ezek után, és milyen hamar kezdek el torok cukorkákat szopogatni vagy neocitránt inni fejlődik ki a torokgyulladás lázzal, vagy múlik el a kór 2-3 nap alatt komolyabb gondok nélkül.
28 éves nő vagyok, korábban nem voltam beteges típus, de tavaly júliustól decemberig Nigériában éltem. Elkaphattam ott valami vírust ami nem tisztul ki a szervezetemből vagy ezt akár Pesten is elkaphattam? Most Líbiában élek, és a kérdésem leginkább az lenne, hogy amikor hazamegyek a trópusi fertőzések intézetébe menjek, vagy csak simán a háziorvoshoz?
2012. 08. 16. | 09:39

Kedves Kérdező!
Tünetei tipikusan a trópusi éghajlatú országokban túlzóan használt légkondícionálás hatásainak felelnek meg. Ha a hűtés-szárítás mérséklésével csökkennek a panaszai, akkor nincs teendője, egyebekben háziorvos, majd az ő beutalójával esetleges trópusi betegségekkel foglalkozó szakrendelés fölkeresése valóban szóba jöhet.

Orvosszakértő 2012. 08. 19. | 23:27
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close