Terhesség alatt megfázás

Orvos válaszol rovat
Kedves Doktornő/Doktor Úr!
36 éves vagyok, 13 hetes kismama. Állandó hőemelkedésem van 37,2 és 37,4 között ingadozik. Olvastam, hogy a várandósság egyik velejárója a hőemelkedés. Kérdésem, hogy ez a hőemelkedés normális 13 hetesen is, esetleg a terhesség végéig, vagy csak a terhesség elején?
Második kérdésem: ezalatt a 13 hét alatt már harmadszor vagyok megfázva, igaz enyhébben. Tüneteim általában: enyhe torokfájás, de inkább kétoldalt, erősebb fejfájás, most jelenleg orrfolyás, orrdugulás nincs, hőemelkedésem ilyenkor 37,5-37,6. Ilyenkor beveszek egy-egy paracetamolt, nőgyógyászom tanácsára. De annyi ellenmondásos dolgokat olvasok a neten ezzel kapcsolatban, az orvosok véleménye is nagyon eltérő. Ártok-e a magzatnak ha néha-néha (mikor hőemelkedésem 37,5-37,6) beveszek egy-egy paracetamolt?
Utolsó kérdésem: ártanak-e a magzatnak ezek a gyakori, igaz enyhébb megfázások? Az ultrahang szerint minden rendben van.
2012. 07. 24. | 13:03

Kedves Kérdező!
A hőemelkedés csak akkor lehet a terhesség velejárója, ha a belgyógyász minden egyéb betegséget kizárt. Gyógyszert terhesség alatt, csak a nőgyógyász ellenőrzése mellett szedhet.

Orvosszakértő 2012. 07. 27. | 15:25
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close