Hőemelkedés, gyengeség

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Úr!

Több, mint egy hónapja tartó állandó hőemelkedésem van. Ez független a napszaktól, étkezéstől vagy akár a peteéréstől. Légúti tüneteim nincsenek, fájdalmam nincs, talán fáradékonyabb, gyengébb vagyok, de ez akár a vizsgaidőszaknak is betudható. Egyéb tünetet nem észleltem magamon. Kb. egy éve IUD van felhelyezve a méhbe, esetleg még erre gondoltam, hogy okozhatja, de sem hüvelyi folyásom, sem alhasi fájdalmam nincs.
Van esetleg valami ötlete erre vonatkozóan?
Érdemes elindulnom „kivizsgáltatnom” magam, vagy nincs jelentősége ennek a problémámnak?
2012. 06. 18. | 19:12

Kedves Kérdező!
Az állandó hőemelkedés előbb-utóbb kivizsgálást tesz szükségessé. Sokféle oka lehet, az állandó stressz ezek között van. A pajzsmirigy túlműködés is tud állandó hőemelkedést okozni, fiataloknál az is előfordul, hogy egy erőltetett edzés, hosszabb futás olyan lázkeltő anyagok felszabadulásával jár, ami elhúzódó hőemelkedést okoz. Immunológiai betegségek is okozhatják, de azoknak egyéb tünetei is vannak (pl.: a bőrön vagy állandó izomfájdalmak).
Tekintettel az Ön által említett vizsgaidőszakra, várhat 1-2 hónapot a kivizsgálások megindítása, ha nem szűnne meg magától a panasz. Az IUD nem gondolom hogy gyulladásos jelek (hasi fájdalom, folyás) nélkül problémát okozna, de végső soron az is ellenőrzendő, ha minden más eredmény negatív.

Orvosszakértő 2012. 06. 20. | 10:14
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close