Visszatérő tüdőgyulladás

Orvos válaszol rovat
Kedves Doktor!

Immár 3 hónap alatt negyedjére kapok tüdőgyulladást, kezdeti influenzás tünetekkel, antibiotikummal kezeltek minden esetben, legutóbb torokgyulladással indult a kór. Ismét antibiotikummal kezelnek, exputex köptető [carbocisteine], testemet teljesen elfedte piros libabőrszérű kiütés, nos immár nem tudom, melyik szer okozza és szeretnem javaslatát a visszatérő tüdőgyulladás okára. 35 éves, 1 éve született, 1 éves koráig szoptatott kisbaba anyukája vagyok és aggódom kissé az állapotom miatt. Rendszeresen extra vitamin komplexeket szedek. 2 hete újra dohányzom. 2 hete volt a kisbaba kórházban kiszáradásos tünetekkel, izolált kórteremben szállásoltak el bennünket, de elhagytam a kórtermet alkalmanként, e 3 napban toalett és kávézási lehetőségre párszor. Tehát nem kizárt, hogy a torokgyulladást a kisbabától kaptam, mert miután hazaérkeztünk, pár napra látványosan fájlalta a torkát.
Köszönöm válaszát előre is.
2011. 03. 07. | 09:36

Kedves Kérdező!
A visszatérő tüdőgyulladás lehet akár egy elhúzódó kórkép, amely indulhat vírusos háttérrel, majd bakteriális felülfertőződés történhet. De sajnos lehet, hogy egy másik vírus okozza a következő tüneteket, merthogy az első fertőzés már eleve legyengítette az immunrendszert.
Azt javaslom, forduljon fertőzéstan szakorvosi rendeléshez, és elsősorban vérvétel és egy röntgen kellene, pontosítani a jelenlegi állapotot.

Orvosszakértő 2011. 03. 08. | 10:56
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close