Száraz köhögés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

A kérdésem a következő lenne.
4 hete arra ébredtem ,hogy mindenem nagyon fáj és a rá következő 2 napban végtag fájdalmaim , erős derék fájdalmam volt, ami hidegrázással párosult.
Ha a fájdalomra bevettem egy tablettát, akkor teljesen jól elvoltam.A harmadik napon kezdődött a száraz köhögés, ami napról- napra szörnyűbb és elviselhetetlenebb lett. Közben a hidegrázások és a végtagfájdalmak megszűntek.A köhögés olyan szintre jutott , hogy 3 alkalommal is reggel nagyon kevés vért találtam a köpetemben.Ez mind a három reggelen egy alkalommal fordult elő , legalábbis amit én láttam.
Ezután orvoshoz mentem ,ahol köptetőt írtak fel ,majd szintén 3 nappal később visszamentem ,mikor már azt mondták kis zörejt hallani légzéskor és kaptam antibiotikumot.A közérzetem a köhögést leszámítva szinte jónak volt mondható. Ezután szintén 3 nap múlva újból orvos, mikor is elküldtek mellkas röntgenre,ahol állítólag gyulladást találtak a bal oldalon,de az orvos szerint nyugodtan sétálhatok, nem kell feküdnöm.Ez volt most már 2.5 hete azóta 2 napja dolgozom, mivel az orvos szerint nyugodtan mehetek dolgozni.Igaz a köhögésem elég szépen csillapodott , de pár napja, ez kb 5 napot takar, fáj a hátam és néha a mellkasom,de ezek a fájdalmak inkább ilyen izomláz szerűek.Három hét múlva kell mennem újabb mellkas röntgenre kontrol céljából,de a mai nap délután újból elég intenzíven köhögtem, sokszor nagyon megerőltető is volt. A köpet szinte mindig fehér volt azonban ,1 alkalommal megint kicsi friss vért láttam benne.
Nem tudom megint menjek-e vissza, vagy ez csak az erőltetés miatt a garatbol jöhetett.
Elnézést a kicsit zavaros leírásért,de remélem a lényeget sikerül kibogozni belőle.
A kérdésem az lenne: most nekem tüdőgyulladásom volt, vagy még mindig van, és ez a köhögés meddig húzódhat el, amíg még normálisnak mondható.
A kérdés lehet furcsa , de én Angliában élek, és itt hiába van mellkas röntgenem, és miegymás én arról semmilyen papírt nem kapok, ha orvoshoz megyek. Itt az a szokás, nincs semmilyen papír amit az orvos a betegnek ad, ezért igazából hiába voltam ennyi alkalommal orvosnál még mindig fogalmam sincs, hogy mi a bajom azon kívül,hogy gyulladást láttak a bal oldalon. Csak hát hogy ez most a tüdőbe, vagy hol van fogalmam sincs.
Mivel minden orvos szinte mást mondott.

2011. 04. 19. | 20:47

Kedves Kérdező!
A leírás alapján Önnek tüdőgyulladása volt. Ez okozhatta a véres köpetet. A jelenleg is észlelt véres köpet lehet valóban az erőltetett köhögéstől is, de nem zárható ki a tüdőgyulladás fellángolása sem. Javaslom szedjen köptetőt, ami elősegíti a váladék kitisztulását a tüdőből. Ha nem szűnik meg a véres köpet keresse fel ismét kezelőorvosát.

Orvosszakértő 2011. 04. 21. | 23:19
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close