Hőemelkedés és rendszertelen menstruáció

Orvos válaszol rovat
Érdeklődni szeretnék, hogy mitől lehet hőemelkedésem. Külföldön élek 5 hónapja, otthon Magyarországon nem volt nekem ilyen. Semmim nem fáj, és mégis felmegy a testhőmérsékletem 37 vagy 37,2 fokig. Mióta kinn vagyok, híztam kb. 7 kg-ot. A menstruációm első hónapban rendesen volt, aztán második hónapban késett 2 hetet. Azóta a 3., 4., 5. hónapban 2-3 napokat késik. Tesztet csináltam, ami negatív lett. A hőemelkedést az utóbbi 2 hónapban tapasztaltam, a menstruációm előtt egy héttel. Tartott kb. 4-5 napig, aztán lement. Most rendesen megjött a menstruációm, ma vagyok a 4. napon és ma délután megint felment 37,0-re. Otthon Magyarországon soha nem volt nekem ilyen. Megfázáskor volt hőemelkedésem és lázam. Mire gondoljak? Vagy ez még nem baj? Vagy más életmód, más környezet stb?
Segítségét előre is köszönöm.
Tisztelettel: ...
2010. 12. 18. | 20:19

Kedves Kérdező!
A menstruáció rendszertelensége, és az ovuláció (peteérés) előtt jelentkező hőemelkedés összefügghet. Mindenképpen nőgyógyászati vizsgálat lenne célszerű a hormonális háztartás egyensúly zavarának tisztázása érdekében.
Ha ez nem mutat eltérést, akkor krónikus fertőzés jön szóba, ehhez pedig egy általános belgyógyászati vizsgálat szükséges. Javaslom, orvosi vizsgálaton jelenjen meg, hogy tisztázódjon a probléma háttere.

Orvosszakértő 2010. 12. 30. | 13:24
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close